Afbeelding
't Huis van de Liefhebber

Wees welkom in het Huis van de Liefhebber

Kunst en Cultuur

HELMOND Na het overlijden van de Helmondse kunstenaar Tinus Derks is de stichting ’t Huis van de Liefhebber opgericht. Tinus ontwikkelde een plan voor een open podium voor al diegenen die zich kunstenaar voelen en hun werk met publiek willen delen. Hij gaf zijn plan de mooie en toepasselijke naam ’t Huis van de Liefhebber. In de naam ligt de toewijding en het plezier besloten dat kunstenaars, amateur of professional, ervaren bij het maken van hun werk.

Familie en vrienden vonden het belangrijk dat het idee van Tinus uitgevoerd zou gaan worden, ook al kon hij daar zelf niet meer de drijvende kracht van zijn. ’t Huis van de Liefhebber heeft de deuren geopend met een tentoonstelling van vier ‘liefhebbers’ op een bijzondere locatie: in een gedeelte van het voormalige postsorteercentrum aan de Watermolenwal nummer 16.

Deze allereerste expositie met werk van Ingrid en Wim van Rooij, Henri Stommels en Jolanda Vermulst is te zien tot en met 1 oktober op donderdag, vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Het beleven van kunst in al zijn facetten: als publiek, als professionele maker of als liefhebber, geeft ons een sterk gevoel van zingeving en verbinding. ’t Huis van de Liefhebber wil al die facetten aan bod laten komen: Bij de expositie wordt daarom een randprogramma georganiseerd van workshops, lezingen en andere gezellige en creatieve activiteiten. Om samen te beleven en te inspireren. Het programma is nog volop in ontwikkeling. Houdt daarvoor de media in de gaten. 

Het programma voor deze maand:

Borduur je portret met Saskia de Frel en Maaike van Esch van het Rode busje.

Het Rode busje komt op zondag 24 november naar Helmond naar ‘t Huis van de Liefhebber. Vanaf 13.00 uur kunnen bezoekers gratis meedoen om hun portret te laten fotograferen en daarna te borduren. Een en ander wordt gefilmd en komt op de website van www.thuisvandeliefhebber.nl.

Doe mee met een workshop dierenportret schilderen in olieverf onder leiding van Willeke van der Weerden op 29 september en 13 oktober vanaf 13.00 uur.

Voor meer informatie zie www.thuisvandeliefhebber.nl of bel naar 06 – 46 11 50 85.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding