Afbeelding
Industrieel Atrium

Open Monumentendagen: Industrieel Atrium geopend

Kunst en Cultuur

HELMOND Wist u dat veel fabrieksgebouwen een monumentenstatus hebben? Zo ook het gebouw waar het Industrieel Atrium in gevestigd is. Vroeger was er de beroemde naaigarenfabrikant Carp in gevestigd. Het gebouw dateert uit 1917 en heeft een gemeentelijke monumentenstatus. Het gebouw is onder de bezielende leiding van dr. Arnoud Carp gebouwd. Tijdens het open monumentenweekend kunt u het gebouw bezichtigen. 

Tevens kunt u kijken hoe de mensen 50 jaar geleden hun geld verdienden in de Helmondse fabrieken. Of het nu gaat om textiel- of metaalindustrie, gasvoorziening of drukkerijen, het Industrieel Atrium laat het allemaal zien. Bekijk het Industrieel Erfgoed van Helmond en maak met houten drukletters een boekenlegger met je eigen naam. Deze mag je gratis mee naar huis nemen.

Het industrieel Atrium is leuk en leerzaam voor jong en oud!

Open op zaterdag 9 en zondag 10 september van 13.30 -16.30 uur.

Wij verwelkomen u graag.

Vriendelijke groet,

Team Industrieel Atrium.

Het Industrieel Atrium maakt kennis over de industrie van Zuid- Oost Brabant en van Helmond van heden en verleden toegankelijk voor iedereen. Dit om mensen te inspireren, verrijken en motiveren. Het kenniscentrum heeft 4 vaste exposities (over metaal, druk, energie en gas) en regelmatig wisselende tentoonstellingen. Oude techniek is met nieuwe techniek gecombineerd door gebruik van nieuwe media; documenten, boeken en flatscreens met interactieve programma’s en een prachtige filmzaal. Van jong tot oud, van oud-medewerker, medewerker en directeur tot schoolklas en groepen, voor eenieder is er een programma. In dit voor Nederland unieke kenniscentrum kan de bezoeker op diverse manieren de situatie van de industrie van vroeger en die van nu leren en beleven.

Industrieel Atrium
Adres: Kanaaldijk Noordwest 29
5707 LA Helmond