Afbeelding
Jan Visser Museum

Bezoek gratis het Jan Visser Museum tijdens de Open Monumentendag

Kunst en Cultuur

HELMOND-NOORD Op zondag 10 september staat het thema kunst, oude ambachten en spelen centraal in het Jan Visser Museum. Kunst in de vorm van kunstsmeden, schilderen, textielkunst, houtbewerken en boetseren. Oude ambachten zoals de boer die het koren dorst met de dorsvlegel, de mulder die het daarna maalt, waarna de bakker er vloerbrood van bakt. In andere landen in Europa bakten ze hun brood ook op een soortgelijke manier als nu in het museum, kom gerust een kijkje nemen. Terwijl u geniet van een lekker kopje koffie op ons terras, bakken onze bakkers in ons bakhuis het traditionele Jan Visser-vloerbrood wat tegen een kleine vergoeding te koop is. 

Er worden op die dag diverse demonstraties gegeven. De smid, de mandenvlechter en de spinster zijn aan het werk, kinderen kunnen samen met de touwslager een springtouw maken. Oud-Hollandse spelen waar de kinderen en ook volwassenen aan mee kunnen doen. 

Op deze themadag is de toegang tot het museum gratis, een unieke gelegenheid om onze uitgebreide collectie landbouwwerktuigen, evenals onze verzameling brandweervoertuigen, te bezichtigen. 

De themadag begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het Jan Visser Museum is gelegen aan de Keizerin Marialaan 5, nabij zwembad De Wissen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding