Afbeelding
Brabantse Dag Heeze

Dit is er te zien en te beleven rond de Theaterparade

Kunst en Cultuur

HEEZE Natuurlijk is de grootste theaterparade van het jaar hét hoogtepunt van zondag 27 augustus. Maar daaromheen is tot 19.00 uur een volle festivaldag gemaakt op de Heezer sfeerpleinen, met muziek, theater, vermaak en horeca.

De Preparade

Terwijl de vele duizenden gasten hun plekje innemen om te gaan genieten van de theaterparade, gebeurt er ook op het paradeparcours vanaf 11.00 uur van alles. De Timecruisers van Abacus Theatre verrassen met hun reusachtige fantasievoertuigen en steltlopende creaties. De Gemert Firebrigade Pipes & Drums vermaken met hun pipemuziek. De percussiegroep u’MTATA is een lust voor oog en oor. Troubadour Luc Vaesen brengt met zijn mobiele geluidsinstallatie prachtige liedjes. Meezingen kan op de tonen van Trio Vrij Vrolijk.

Theater Geldropseweg

Op dit sfeerplein kun je genieten van lekker swingende unplugged muziek. Laat dat maar over aan muziekgroep Just4Fun. Ook de sambapercussieband Aventurado mag natuurlijk niet ontbreken. Vanaf 11.00 uur is hier al volop gezelligheid. De theaterparade komt rond 14.45 uur langs.

Theater Strabrechtplein

Dit boomrijke plein staat bol van de muzikaliteit, maar is bovenal na de theaterparade waar de wagenbouwers samenkomen. Hier zie je echte Brabantsedag-sterren! Vanaf 11.00 uur valt bovendien te genieten van Massive Brass Rock met een dikke knipoog naar hardrock van Heavy Hoempa’s en de Vlaams/Brabantse muziek van Verdammte Spielerei. De theaterparade komt hier rond 14.30 uur voorbij. Erna geniet je van de topmuziek van onze ambassadeur Björn van der Doelen.

Theater Kerk

In de unieke omgeving van het Protestants kerkje hoor je klassieke klanken met een Zuid-Amerikaanse twist, van Aguamate en Duo dos Esquinas.

Theater Gemeentehuistuin

Op dit centrale plein in Heeze is van alles te beleven voor het hele gezin. Bijzonder zijn de shows van Mad Science, waar iedereen een uitvinder blijkt te zijn. Op het sfeerplein voor iedereen valt vanaf 10.30 uur te genieten van Tukkersconnexxion, Boot, Notoire Fanfare en Mad Science. Na de Theaterparade spelen hier De Jartellen en Mary Jane. En ’s avonds zijn hier de prijsuitreiking en het slotfeest.

Theater Toversnest

De romantische luisterliedjes van Calixte, de internationale sound van de Bluesrockband La Grange en de rock ’n’ roll-nummers van Stray Cats Tributeband maken van dit sfeerplein een waar feestje.

Afbeelding