Deelnemers aan het tweede traject van Sterk aan het Werk tijdens de introductieweek
Deelnemers aan het tweede traject van Sterk aan het Werk tijdens de introductieweek Driessen Foundation

‘Sterk aan het Werk’ verbindt alleenstaande moeders met werkgevers in Helmond-de Peel

Algemeen

HELMOND Dit najaar start een derde traject van Sterk aan het Werk. Dit werk- en ontwikkelprogramma slaat een brug tussen moeders met een bijstandsuitkering die aan de slag willen én werkgevers die op zoek zijn naar gedreven medewerkers en zich tegelijkertijd willen inzetten voor de maatschappij. Werkgevers kunnen zich nu aanmelden. 

Het derde traject van Sterk aan het Werk gaat dit najaar van start. Acht maanden lang gaan alleenstaande moeders met een bijstandsuitkering aan de slag bij een werkgever in de regio Helmond-De Peel. Hierbij krijgen ze groepstraining en persoonlijke coaching vanuit het programma. Kartrekker Bianca van Lieshout: “Je ziet dat deelnemers écht gemotiveerd zijn. Door mee te doen aan het programma creëert een werkgever een kans voor een vrouw en haar gezin én ook voor de eigen organisatie. De deelnemer kan daarbij een bestaande functie vervullen, maar we kunnen ook een functie creëren. Dit kan door verschillende taken samen te voegen die passen bij iemands talenten en interesses. Dat kunnen administratieve, maar bijvoorbeeld ook facilitaire taken zijn. Het programma helpt werkgevers en deelnemers daarbij, we maken samen de match.”

Werken en ontwikkelen
Op dit moment werken tien vrouwen bij uiteenlopende werkgevers, zoals een gemeente, bouwbedrijf en een communicatiebureau. Deelnemer Shuweydi: “Een vriendin van me heeft me getipt om aan Sterk aan het Werk mee te doen. Nu werk ik als backoffice ondersteuner op een kantoor. Ik leer heel erg veel en heb de kans gekregen mezelf echt te ontwikkelen. Daardoor ben ik thuis bij mijn twee kinderen ook vrolijker!”

Inspiratiesessie: 14 mei 2024
Op dinsdag 14 mei (van 15:30 uur – 17:00 uur) is er op de Brainport Human Campus in Helmond een inspiratiesessie waarin werkgevers kennis kunnen maken met het programma. Ze krijgen meer informatie over het traject en gaan in gesprek over de persoonlijke ervaringen van deelnemende moeders en werkgevers. Meer informatie en aanmelden: foundation.driessen.nl/innoveren/sterk-aan-het-werk.

Driessen Foundation
Sterk aan het Werk is een initiatief van de Driessen Foundation. Driessen Foundation zet zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.