Afbeelding
HWC De Helmvaarders

Kanocursus bij HWC de Helmvaarders

Algemeen

HELMOND Houd jij van buitensporten en vind je het niet erg om nat te worden? Ben jij een echte adrenalinejunk of zoek je vooral rust en ontspanning? Houd jij van een teamsport of ben je meer een individuele sporter? Je kunt het allemaal vinden in de kanosport!

Op 25 mei begint bij HWC de Helmvaarders een 5-daagse kanocursus waar jij kunt ontdekken waarom de kanosport zo leuk is. De Helmvaarders zijn een kanovereniging aan het Helmonds kanaal bij Sluis 8 waarin diverse disciplines worden beoefend.

Tijdens deze cursus zullen alle disciplines die bij de vereniging worden beoefend aan bod komen. Dit zijn wildwater, vlakwater, kanopolo en kanoslalom. Er zal begonnen worden op het kanaal met de basisvaardigheden die belangrijk zijn bij elke discipline. Denk aan in- en uitstappen, vooruit en achteruit varen en het maken van bochten. Als je deze vaardigheden onder de knie hebt, dan ga je slalom varen door de slalompoortjes die er hangen bij de vereniging. Kanoslalom is een olympische sport waarbij je op stromend water zo snel mogelijk een parcours met poortjes moet afleggen. Bij HWC wordt deze sport al decennialang op hoog niveau beoefend. Ook ga je een wedstrijdje kanopolo spelen, waarbij je in je kano in een team zoveel mogelijk doelpunten moet proberen te maken door een bal in een doel te gooien dat op 2 meter boven het water hangt. Kanopolo is een zeer dynamische sport en ook dit wordt op hoog niveau beoefend binnen de vereniging. We hebben zelfs enkele spelers die dit jaar voor Jong Oranje een wereldkampioenschap mogen varen. Ook zal er nog uitleg gegeven worden hoe het is om in een zeekano op groot water of op zee te varen.

Na het aanleren van de basisvaardigheden en het proberen van de diverse disciplines, gaat er nog enkele dagen op stromend water gevaren worden, waaronder een dag op de Dommel en een weekend naar Duitsland of Luxemburg. Hier kun je echt alle geleerde technieken in praktijk brengen!

Naast de topsport is HWC vooral een vereniging voor de breedtesport. Jong of oud, ervaren of onervaren, er is voor jou altijd een plekje binnen de vereniging. Regelmatig gaan we met een groep een weekend of week weg om wildwater te varen, een slalomwedstrijd of een kanopolo toernooi te varen. Wil jij eens proeven aan de kanosport en de gezelligheid ervaren bij de vereniging? Meld je dan aan via www.helmvaarders.nl/lid-worden-2 bij de opstapcursus en dan zien we je graag op 25 mei.

Weet je het nog niet zeker of kun je niet wachten tot 25 mei? Kom dan langs bij een van onze plonsdagen op woensdagavond vanaf 19:30 uur op 15 of 22 mei. Hier kan je alvast een keertje een van onze kano’s proberen en kijken hoe het er bij een training aan toe gaat.

Afbeelding
Afbeelding