De laatste slide van de PowerPointpresentatie
De laatste slide van de PowerPointpresentatie Rinie Weijts

Mooie presentatie tramlijn Eindhoven-Geldrop-Mierlo-Helmond

Algemeen

MIERLO Met bijgaande foto sloot Rinie Weijts afgelopen maandagavond zijn PowerPointpresentatie over de tram af. In een volle zaal Den Heuvel presenteerde hij aan de hand van 150 afbeeldingen en foto’s het wel en wee van de tramlijn Einhoven-Geldrop-Mierlo naar Helmond. Deze lijn was van 1906 tot 1936 in exploitatie van Trammaatschappij De Meijereij. De vele toeschouwers zaten met gespitste oren naar zijn boeiend en historisch verhaal te luisteren. Vooral de loop van de route en het grote aantal tramhalten bij cafés en bedrijven verbaasden velen.

Gestart in de remise in Eindhoven maakten de aanwezigen samen met Rinie een tramrit van Eindhoven naar Helmond. Onderweg kregen de aanwezigen tekst en uitleg over de tram, gebeurtenissen en oude en verdwenen woningen. De climax kwam na de pauze, toen het gezelschap in Mierlo op bekend terrein kwam. Veel herkenningspunten en bekende personen passeerden de revue. Voldaan en met een tevreden gevoel ging ieder weer huiswaarts, alhoewel er tot middernacht in het restaurant door de ‘fanatiekelingen’ nog een gezellig samenzijn was. Hierbij werden veel wetenswaardigheden en gegevens uitgewisseld. Kortom; het was een avond die niemand van de aanwezigen had willen missen.                                                                                                                                                                        

Binnen korte tijd zal de presentatie ook op de site van Heemkundevereniging Myerle (www.heemkundekringmyerle.nl) te zien zijn.