Afbeelding
C.V. Oranjebuurt

Carnavalsvereniging ‘De Oranjebuurt’ schenkt kattenbeeld aan Stichting Carat

Algemeen

WARANDE Carnavalsvereniging ‘De Oranjebuurt’ vierde afgelopen jaar haar 77-jarig bestaan met een bijzondere reeks kattenkunstwerken. Het beeld van kunstenaar Arno Oberendorff schenken zij nu aan Stichting Carat als blijvende herinnering. De onthulling vindt plaats op zondag 5 mei in stadspark de Warande. 

“Voor elk jubileum hebben we een kat”, legt voorzitter Wiet van Laarhoven van C.V. De Oranjebuurt uit. “De kat is het symbool van onze vereniging. Het hoort bij ons.” Ter ere van het 77-jarig bestaan vroeg de vereniging zeven kunstenaars om ieder elf werken te maken waarin de kat centraal staat. Eén daarvan wordt nu geschonken aan Stichting Carat.

Kunstenaar Arno Oberendorff
Het gaat om het werk van Arno Oberendorff. De kunstenaar voelt zich vereerd dat hij is gevraagd voor het project van de carnavalsvereniging. “Ik ben opgegroeid in Helmond en verweven met het lokale carnaval. Ik heb dit kattenbeeld met veel plezier gemaakt en hoop dat deze een mooi plaatsje krijgt in Helmond.”

Onthulling
Op zondag 5 mei onthullen C.V. De Oranjebuurt, Gemeente Helmond en het bestuur van Stichting Carat gezamenlijk het standbeeld. De kat krijgt een plekje in stadspark de Warande, zodat alle Helmondenaren het beeld kunnen bewonderen.