Tahné en haar gezin bij hun woning
Tahné en haar gezin bij hun woning Energiehuis Slim Wonen

Op bezoek bij… Tahné en Paul

Algemeen

Sinds 2023 schrijft EnergieHuis Slim Wonen bewonersverhalen over inwoners die bezig zijn (geweest) met het verduurzamen van hun huis. Deze maand spraken we een bekende Helmonder, voormalig stadskunstenaar Tahné Kleijn.

Tahné woont met haar man Paul en zoontje Fos in een karakteristieke woning in Helmond. We spraken Tahné tijdens een spreekuur in de showroom aan de Torenstraat en namen een kijkje bij haar thuis.

Verbouwing

Tahné: “We zijn in februari 2023 in het huis getrokken en vrijwel direct aan een grondige verbouwing begonnen. De woning had een energielabel D. Maar het was wel rondom voorzien van rolluiken en had een bijna nieuwe HR-gasketel. De vorige eigenaar had drie airco’s geplaatst voor koeling. We hebben de muren voorzien van spouwmuurisolatie, op de begane grond is vloerverwarming gelegd en we hebben een slimme thermostaat waarmee we het energieverbruik bijhouden. Het wordt een sport om te kijken hoe we zo zuinig mogelijk kunnen wonen.”

Energiecoach

“We hadden al een redelijk beeld van wat we verder wilden aanpakken. Door een kennis werden we getipt een afspraak te maken bij EnergieHuis Slim Wonen. Het is fijn om met deskundige, enthousiaste energiecoaches te sparren.”

Tip van de bewoner

“Ik heb me verdiept in de financiering van het energiezuinig maken van onze woning. De conclusie is dat we met het lenen bij de gemeente ongeveer € 100,- per maand aan rente en aflossing kwijt zijn en we € 200,- besparen. Dat is dus een winst van € 100,- per maand. Als ik dat doorreken over de hele looptijd van de lening over 15 jaar is dat € 18.000! En daarnaast wordt ons huis ook nog eens meer waard.”

Bewonersverhaal delen
Het verhaal van Tahné en Paul is ingekort. Kijk voor de complete tekst en meer bewonersverhalen op energiehuisslimwonen.nl/bewonersverhalen. Ook bezig (geweest) met het verduurzamen van je huis? En wil je anderen inspireren met jouw verhaal? Deel je verhaal dan met ons! Mail naar communicatie@energiehuisslimwonen.nl.