Afbeelding
Amnesty International

Collecteren voor vrijheid: Amnesty International

Algemeen

HELMOND Van 10 tot en met 16 maart 2024 is de landelijke collecteweek van Amnesty International. Dit jaar voor de tweeëntwintigste keer. We collecteren zowel huis-aan-huis als online.

In 2023 gingen in heel Nederland 12.500 vrijwilligers langs de deuren en werd bijna € 1.330.000 opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty. We hopen dat iedereen ook dit jaar weer royaal geeft aan de (digitale) collectebus.

Onze vrijwilligers in Helmond zullen de straat op gaan voor de huis-aan-huis collecte. Aan de deur kan zowel met contant geld als via mobiel betalen gedoneerd worden. Daarnaast zullen we ook via e-mail, WhatsApp, Signal, Facebook, Instagram en andere digitale kanalen zoveel mogelijk donaties proberen binnen te halen. Wil je meehelpen? Graag! Dat kan op verschillende manieren:

Help mee met de online collecte:

Iedereen die Amnesty een warm hart toe draagt en een steentje wil bijdragen kan een online collectebus aanmaken via digicollect.amnesty.nl. Via je e-mail, WhatsApp en sociale media kun je vrienden, kennissen en familie vragen om te doneren.

Help mee met de huis-aan-huis collecte:

Voor de huis-aan-huis collecte in Helmond kunnen we nog extra handjes gebruiken. Ook al kun je maar een paar uurtjes die week, dat is al superfijn. Onze collecte-coördinator Willy Roncken is graag bereid om je meer informatie te verstrekken hierover. Bel, mail of WhatsApp Willie: 

w.roncken@o-leng.nl/06 - 20 33 69 62.

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld voor mensen als Bernardo Caal Xol uit Guatemala. Hij zei nadat hij vervroegd vrijkwam”‘Ik ben ieder van jullie erg dankbaar. Jullie gaven me hoop op gerechtigheid, vrijheid en gelijkheid.”

Caal Xol was veroordeeld omdat hij geweldloos actievoerde tegen de bouw van twee waterkrachtcentrales. Die brachten de bestaansmiddelen van de oorspronkelijke bevolking in gevaar. Op de website (www.amnesty.nl) ziet u een aantal door Amnesty behaalde resultaten.

Wat wil Amnesty?

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.

Waarom een collecte?

Amnesty wil altijd en overal kunnen zeggen wat ze wil. Tegen welke autoriteit of machthebber dan ook. Daarom neemt de organisatie voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

Meer weten?

info@helmond.amnesty.nl

www.amnesty.nl