Afbeelding
Henk van Dijk

Rondgang door nieuwe Sportcampus De Braak laat je niet voorbij gaan

Algemeen

Tekst en foto’s: Henk van Dijk

HELMOND Het is allemaal nog lang niet klaar, maar de gemeente Helmond heeft toch een diversiteit aan belanghebbenden uitgenodigd, voor een eerste rondgang door nieuw Helmond Sport-paleis. Het Helmond Sport-paleis heeft ook wel haar beperkingen, want er zijn een aantal medegebruikers van gebouwen rond het sportveld. De gebouwen bevinden zich langs de lange zijde van het sportveld en herbergen straks meerdere organisaties.

Enthousiaste wethouder

De start van onze rondleiding begint, nadat wethouder Harrie van Dijk iedereen verwelkomd heeft. Ons vertrek begint in een van de twee sporthallen, die ook eventueel nog in vijf delen kunnen worden opgedeeld als dat nodig zou zijn. Vervolgens kom je in een veel grotere sporthal, waar flinke binnensportwedstrijden kunnen worden gehouden. Vervolgens worden we door een enorme lange gang geleid, met een grote hoeveelheid aan kleedruimtes. Aan het eind van die lange gang bevindt zich de toegang, die door voetbalclub SV De Braak gebruikt gaat worden. Harrie van Dijk komt goed beslagen ten ijs en weet tijdens de rondleiding, evenals de uitleg gevende rondleider van de gemeente, de groep van enthousiaste uitleg te voorzien. 

Medegebruikers

Zo gaat de Praktijkschool die hier naar toe verhuist, bijna vijfentwintig procent van de ruimte op de Campus voor zich opeisen. In dezelfde vleugel als de Praktijkschool, wordt JVDI Fysioclub gehuisvest en zij krijgen ook een groot deel van het sportcomplex tot hun beschikking. Doordat er nog veel ruimtes zijn, die met kozijnen en veel plaatswerk nog moeten worden afgescheiden, moet er soms ook met enige fantasie naar worden gekeken. Ook voor de businessclub wordt veel ruimte gereserveerd. De sponsoren kunnen hier vanuit het restaurant, onder het genot van een drankje en een hapje, ook de wedstrijd volgen. 

Uitbreiding Campus

Het stadion neemt nu de meeste aandacht in beslag, maar dat zal in een later stadium wel gaan veranderen. In de aanvang van het volgend jaar, zal er ook een start moeten worden gemaakt met de aanleg van de nieuwe amateurvoetbalvelden. Daarvoor gaat het oude stadion eerst gesloopt worden, waarvoor men ongeveer drie maanden nodig denkt te hebben. Dan komt er ook nog een atletiekbaan te liggen. Harrie van Dijk weet enthousiast te vertellen, dat in mei het hoogste punt van het complex zal worden bereikt met het plaatsen van de vier lichtmasten. Hij laat weten, dat hij hier ook bij wil zijn en er een aantekening van in zijn agenda zal zetten. We laten ons verrassen voor de volgende uitnodiging, als het stadion zo goed als klaar is.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding