Afbeelding
Wilbert Poirters

‘Bij ons is iedereen die wil dansen welkom. Inzet en plezierzijn het belangrijkst’

Algemeen

Tekst en foto’s: Wilbert Poirters

BRANDEVOORT/HELMOND/REGIO Zondag 25 februari 2024 vond het danstoernooi van E.C.V. De Heipoort plaats in wijkgebouw ‘t Brandpunt in de wijk Brandevoort (Helmond).

Wat een geweldige opkomst was het in de grote zaal van wijkgebouw ‘t Brandpunt. Het zat afgeladen vol met familieleden, trainers en overige belangstellenden om de dansmarietjes van diverse carnavalsverenigingen uit de regio aan te komen moedigen.

Ik was in gesprek met Danny van Alphen (vader van de dansmarietjes-tweeling Mila en Danée) en Angelique van Veijfeijken (leidster van de Helmondse dansmarietjes). Danny vertelt: “Vandaag gaat het hier om een kwalificatie-danstoernooi van dansmarietjes uit onder andere Helmond, Hapert, Gemert, Reusel en Bergeijk. In deze plaatsen vinden de wedstrijden plaats en na de kwalificatiewedstrijd van vandaag zal blijken wie er naar het NK gaat, die zal gaan plaatsvinden op 7 april in wijkhuis De Geseldonk in Helmond (Mierlo-Hout). 

De bereidwilligheid onder de ouders/vrijwilligers is groot. We zijn vanochtend om 7.30 uur begonnen met het inrichten en organiseren, zodat we om 9.15 uur met de eerste dansgroep van start konden gaan. Natuurlijk is er toch wel de nodige spanning aanwezig onder de dansers/danseressen. Zeker als je bedenkt dat er een 11-koppige jury naar je zit te kijken om te beoordelen of je het goed doet. Er wordt twee keer per week intensief getraind om uiteindelijk tot een mooi resultaat te kunnen komen.”

“De glitter en glamour danspakjes van de dansmarietjes worden gemaakt door een atelier in Helmond”, vult Angelique aan.

Drie dansmariekes vond ik bereid om wat vragen aan te mogen stellen. Lola, 11 jaar oud en al 4 jaar lid van E.C.V. De Heipoort zegt: “Ik train twee keer per week en vind het erg leuk om mee te doen. De wedstrijd vind ik wel spannend.” Lola danst solo en had een podiumplek. Larissa, 15 jaar oud en al 7 jaar aan het dansen bij E.C.V. De Heipoort vertelt: “Ik ben niet de oudste, want ik kom vooral bij wedstrijden meisjes tegen die nog ouder zijn dan dat ik ben.” Quinty, 16 jaar oud en al 6 jaar actief lid van E.C.V. De Heipoort zegt me: “Ik vind het leuk om mee te doen, maar ben erg nerveus, vooral 5 minuten voor mijn solo-optreden.” Larissa en Quinty hadden ook een podiumplek (dansen ook in duo en Quinty eveneens solo). Ze stoppen na dit jaar, Quinty gaat zich vanaf nu bezighouden met het trainen van de garde vanaf volgend seizoen.

Binnen E.C.V. De Heipoort zijn de volgende resultaten behaald:

Bij de solo dansen:

Jaylin Bulota 4e plaats
Lola Janssen 3e plaats

Team Heipoort kids 10e plaats
Team Heipoort teens 4e plaats

Solo Quinty van Veijfeijken 8e plaats
Duo Quinty van Veijfeijekn en Larissa Reilingh 3e plaats.

Danny geeft aan dat ze nog op zoek zijn naar nieuwe dansmarietjes. Belangstellenden kunnen daarvoor een mail sturen naar secretaris@ecvdeheipoort.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding