Afbeelding
Lambertus Concerten

Jonge talenten op weg naar het concertpodium

Algemeen

HELMOND Op zondagmiddag 3 maart 2024 treden buitengewoon getalenteerde leerlingen van Talentstroom Kunstkwartier Helmond voor u op in de Pleinzaal van Theater Speelhuis, Speelhuisplein 1 in Helmond. Een tiental studenten treedt op in een topprogramma met stukken van moderne (pop-) en klassieke componisten, op verschillende instrumenten. Omdat het veelal jonge musici zijn, is dit concert ook heel geschikt voor jongeren. Aanvang: 15.00 uur. Entree € 7,50.

Ze hebben er hard voor gewerkt, veel geoefend en er veel tijd aan besteed, de jonge musici van de Talentstroom Kunstkwartier Helmond. Want optreden voor publiek in een echt theater en op een groot podium is niet wat je zomaar even doet. Maar die ervaring opdoen is wel heel belangrijk! Jonge musici op weg naar het concertpodium de kans bieden zich te presenteren voor publiek; een belangrijke missie van Lambertus Concerten, naast educatie en alle andere muzikale activiteiten. Vooral ook om jongeren te laten ervaren hoe divers de mogelijkheden binnen de muziekwereld zijn en hoe belangrijk het is voor hun algemene ontwikkeling.


Bovengemiddeld getalenteerde leerlingen van de Talentstroom Kunstkwartier Helmond laten deze middag zien wat hun kwaliteiten, vaardigheden en ambities zijn. Deze aankomende musici ‘proeven’ zo van de uitdagende, veeleisende maar ook prachtige muziekwereld, die ze wellicht over een tijdje gaan veroveren. Misschien ziet u deze talenten wel terug als Jonge helden bij het tv-programma Podium Klassiek op NPO2 en daarna op de grote nationale en internationale podia. Voor het zover is, is regelmatig optreden voor publiek en jezelf presenteren van groot belang, om meer ervaring te krijgen, om jezelf op de kaart te zetten en je als musicus te ontwikkelen, en ook om je te meten aan de professionals. Hoe leuk en spannend is het om je op een groot podium aan een divers publiek te kunnen tonen. En voor de kijkers en luisteraars is het, naast het beluisteren van prachtige muziek, interessant om mee te maken hoe die weg naar dat grote podium verloopt, hoe het proces van amateur naar mogelijk professional in stapjes gaat. Om de passie en gedrevenheid mee te maken, het doorzettingsvermogen, de muzikale kwaliteiten en ontwikkeling. Maar ook om kennis te maken met de diversiteit aan instrumenten en klanken. Wellicht zet dat aan tot zelf spelen! En wat een origineel en divers programma! In een uur tijd komen er veel prachtige stukken voorbij. Een gevarieerd, leuk middagje uit dus, ook heel geschikt voor jongeren.

Meer info: lambertusconcerten.nl.