De carnavalsklucht werd goed bezocht
De carnavalsklucht werd goed bezocht Facebookpagina Genesius

Carnavalsklucht hilarisch!

Algemeen

HELMOND Afgelopen weken bracht het jubilerende Genesius 125 jaar, 5 fantastische voorstellingen op de planken in het Speelhuis. Wat een energie van de spelers, timing, humor en bovenal professionaliteit. Een kleine 3 uur volgde een volle zaal de belevenissen, die elkaar snel opvolgden.

Een korte samenvatting: ‘Onzen Tom, onzen Dick en onzen Harrie’. Tom en zijn vrouw Linda van de Kerkhof uit Helmond zijn van plan een baby te adopteren. Zijn broers Dick en Harrie willen hem dolgraag helpen een goede indruk te maken op de dame van het adoptiebureau die het huis en de leefomstandigheden van de toekomstige ouders komt inspecteren. Gesmokkelde drank en sigaretten en een in stukken gesneden lijk uit het mortuarium dragen daar niet aan bij.’


Straattheaterfestival


Het bijzondere jubileum wordt het hele jaar gevierd en Genesius wil iedereen graag mee laten genieten. Op 8 september 2024 wordt een spetterend straattheaterfestival met aantrekkelijke voorstellingen en acts georganiseerd. De toegang is gratis, het is het cadeau van Genesius aan de stad! Voor meer informatie, volg de publicaties in de pers, op de website en op de sociale media.

En in november brengen ze een prachtige jubileumvoorstelling; ‘Hemel in Helmond’. Een ontroerende voorstelling met verrassende elementen. Uiteraard bent u ook daarbij van harte welkom, de kaarten zullen extra aantrekkelijk zijn geprijsd. Het wordt dus een mooi jaar, de spelers en hun achterban hebben er zin in. Samen met het publiek, dat vormt immers hun bestaansrecht!

Opgericht op 31 januari 1899, maakt Toneelgroep St. Genesius deel uit van het Helmonds cultureel erfgoed. En nog steeds door het publiek gewaardeerd, getuige ook nu weer de grote belangstelling voor de carnavalsklucht. En daarom: fijn dat u er (weer) bent!