Afbeelding
Denice Verkooijen en Nicole van de Rijt

Leuke activiteiten bij Stadstuin Helmond

Algemeen

Tekst en foto: Denice Verkooijen en Nicole van de Rijt

BROUWHUIS Carnaval staat voor de deur en dat betekent weer leuke activiteiten bij stadstuin Helmond in februari.

Allereerst gaan wij voor het 2e seizoen nonnevotten maken. Op 10 en 11 februari is onze tuin open van 11.00 tot 17.00 uur en dan kunnen deze nonnevotten ook geproefd worden. De nonnevotten kunnen van tevoren ook besteld worden.

Op zondag 18 februari ben je bij ons welkom voor een heerlijke Moestuin naar Tafel winterbrunch. Tijdens deze brunch kun je genieten van onze huisgemaakte ambachtelijke producten.

En wil je meer weten over groente telen? Dan hebben wij 25 februari een oriëntatie-workshop moestuinieren. Heb je dat nou ook? Je wilt graag je eigen groenten telen, maar je weet niet zo goed of het bij je past. Een hele cursus volgen is nog te vroeg, maar het kriebelt wel om alvast te beginnen met tuinieren. Als stadstuin hebben wij een volledige moestuincursus, maar met eentje juist net voor beginners willen we jullie al op weg helpen om een start te maken met moestuinieren. Deze workshop vindt plaats op 25 februari. Lijkt dit jou leuk? Bezoek dan onze website (www.stadstuinhelmond.nl) voor meer info.

Zet alvast in je agenda: zondag 3 maart, lezing vergeten rassen met proeverij. Dan hebben wij een leuke lezing over oude vergeten rassen. Tijdens deze lezing nemen wij je mee door middel van een kleine proeverij op reis van al deze historische gewassen. 

Voor eventuele vragen kun je terecht op onze website of kom naar de Stadstuin aan de Meanderlaan 6, mail ons naar stichtingvriendenstadstuin@gmail.com of bel naar 06 – 17 43 64 58.