Afbeelding

Ons Marij vertelt: Auwfieppen-carnaval vur de jong van vruger

Algemeen

Het Auwfiepen-carnaval, het bestaat dit jaar 76 jaar en het begon ooit in 1948. Waar en wanneer is het dees jaar te doen? Op carnavalsmaandag 12 februari en dinsdag 13 februari bende (als ge 60+ bent) welkom in Soos 40 (TOV-gebouw) aan de Azalealaan no. 40 in Helmond om samen mee heel veul gezellige meensen te carnavallen. Het is van 13.00 uur tot 18.00 uur en de zaal gaat om 12.00 uur open.

Geert Driessen, uitbater van soos 40, gaat voor het tweede jaar de samenwerking aan met de Auwfieppen en wat fijn dat dit soort evenementen hierdoor kunnen blijven bestaan. Carnaval bij de Auwfieppen kent toch bijna iedereen, honderden Helmondse senioren vieren samen carnaval. Had ik trouwens al gezegd dat dun entree gratis is vur deze 2 middagen? Volgens men nie, maar dun entree is dus gratis, oftewel vur niks, in deze tijd ook al bijzonder.

Als iets mee de carnaval succesvol is, dan ist carnaval bij de Auwfieppen. Bommetjevol zitten ze alle 2 de dagen bij Soos 40, allemaal carnaval vierende 60-plussers. 25 vrijwilligers zorgen ervoor dat alles op rolletjes verloopt deze middagen. En dees jaar help ook ik een middagje mee met deze geweldige stichting, ik ben multi-inzetbaar, waar ze me nodig hebben kunnen ze me inzetten. Vuile glazen ophalen, lotjes verkopen, mee hapjes rondgaan, in de bediening of waar dan ook, ik doe het gelijk, of ik het kan is dun tweede. Deze geweldige stichting help ik graag een handje, want dit moet gekoesterd worden, het is een soort van cultureel erfgoed van Helmond. Als ik de afgelopen weken tegen mensen zeg da ik ook unne middag naar de Auwfieppen ga, zeiden heel veul meensen (van menne leeftijd) ‘ow ik ga ook, wa gezellig da ik jullie daar ga zien’.

Wa kunde daar allemaal verwachten als ge er nog nooit bent gewist? Heel veul gezellige mensen die komen carnavallen, maar ook optredens van artiesten uit onze regio. Er komen ook carnavalsverenigingen op bezuuk en natuurlijk zorgen de diskjockeys ook vur een gezellig muziekske. Wilde een dansje maken, dan kan da en vur de polonaise (menne favoriet) is er ook plek. Er zijn de nodige lekkere hapjes en op dinsdag lekkere nieuwe haring. Elke middag is er een superloterij mee keiskônne prijzen.

Heb ik oe al overgehaald om ook te komen? Nou haal allemaal oewe kiel of aander pèkske van de zolder en kom naar Soos 40 (vurheen het TOV) vur deze geweldige carnavalsmiddagen die al jaren een begrip zijn bij heel Helmond.

Alle vrijwilligers superbedankt voor jullie inzet, maar ook alle sponsoren die deze 2 middagen mogelijk maken keibedankt. 

Op de foto sta ik deze week mee 2 bestuursleden, Willie aarts en Lucas van den Bogaard van Stichting de Auwfieppen. 

Ik heb er keiveul zin in, laat dat duidelijk zijn. Ik wens iedereen unne keifènne, gezellige carnaval. En vergeet niet, glaasje op laat je rijden. Alaaf, fijnfisjenie.