Afbeelding

Stem 22 november D66

Algemeen

D66 is de enige partij die het onderwijs altijd op één zet. Hoe beter het onderwijs, hoe sterker de samenleving. Nu bezuinigen zou een enorme fout zijn, want er dreigt al een vierdaagse schoolweek. Wij willen minder papierwerk en een hoger salaris voor leraren. Lunch op school voor alle kinderen die het nodig hebben, omdat je op een lege maag niet kan leren. Gelijkwaardigheid voor studenten in het mbo, omdat vakmanschap de basis is voor een sterke economie. 

Voor het beste onderwijs

Voor klimaatresultaat

D66 is de enige klimaatpartij die altijd verantwoordelijkheid neemt. De klimaatdoelen zijn dankzij politieke strijd van D66 binnen bereik. Maar we zijn er nog niet. Wij vragen het vertrouwen om de klus te klaren. Wij zijn voor zo’n ambitieuze klimaataanpak dat we eraan verdienen. Wij sluiten geen enkele schone techniek uit, daar hebben we de luxe niet voor. Wij gaan fossiele subsidies afschaffen. Een einde maken aan de bio-industrie. Massaal huizen isoleren. Het openbaar vervoer goedkoper maken. En de rest van de wereld helpen om mee te doen. 

Voor een economie die werkt voor iedereen

Je moet eerlijk kunnen verdienen om eerlijk te kunnen verdelen. Daarom investeren we in de ondernemers van morgen. Wie meer wil werken moet daar meer voor terugzien. Dat is goed voor de hele economie en samenleving. Daarom maken wij de kinderopvang gratis en verlagen wij de belasting voor mensen met een middeninkomen, zoals leraren en verpleegkundigen.

Landelijke verkiezingen gaan ook over Helmond! D66 Helmond levert al vele jaren een bijdrage aan het bestuur van onze stad. Wij wensen Rob Jetten veel succes met de verkiezingscampagne!

D66.nl/Helmond