Wethouder Arno Bonte overhandigt de getekende koopovereenkomst voor het perceel aan het Diepenbroek aan de leden van de CPO-vereniging Buitengewoon
Wethouder Arno Bonte overhandigt de getekende koopovereenkomst voor het perceel aan het Diepenbroek aan de leden van de CPO-vereniging Buitengewoon CPO Buitengewoon

CPO Buitengewoon tekent grondovereenkomst met gemeente Helmond

Algemeen

BRANDEVOORT Op 10 november 2023 overhandigde wethouder Arno Bonte namens Gemeente Helmond de getekende koopovereenkomst voor het perceel aan het Diepenbroek aan de leden van de CPO-vereniging Buitengewoon. CPO Buitengewoon is één van de zelfbouwinitiatieven op het 40 Kavellab, onderdeel van Brainport Smart District (BSD).

Vereniging Buitengewoon is een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) waarbij de toekomstige bewoners zelf projectontwikkelaar zijn. De nieuw te bouwen appartementen worden levensloopbestendig, energie-neutraal, zeer milieuvriendelijk en duurzaam gebouwd. Er wordt ook een ontmoetingsruimte, gezamenlijke tuin, fietsenstalling en klusruimte gerealiseerd. Voor de toekomstige bewoners betekent Buitengewoon wonen aandacht voor gemeenschapszin en een gezonde leefomgeving. 

Begin oktober 2023 heeft de gemeente Helmond besloten tot een koerswijziging voor Brainport Smart District. Het ontwikkelen van een duurzame wijk blijft het doel, maar de wijk zal minder innovatief worden. Omdat voor dit deel van BSD al een omgevingsvergunning is afgegeven, kan de bouw van de 15 appartementen van CPO Buitengewoon wél doorgaan. 

De bouw start in de 1e helft van 2024.