Afbeelding
Stichting Méér Muziek in de Klas Helmond

Druk bezochte Muziektafel XL levert meerdere ambassadeurs voor Méér Muziek in de Klas op

Algemeen

Door: Kirsten Smeenk, Projectleider Méér Muziek in de Klas Helmond

HELMOND Donderdagavond 9 november opende de Cacaofabriek de deuren voor de Muziektafel XL. Een initiatief van Stichting Méér Muziek in de Klas Helmond die zich inzet voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen in Helmond.

Een grote delegatie van het Helmondse onderwijs, makers, muziekverenigingen, projectmedewerkers van cultuuraaanbieders, ROC, Hogeschool de Kempel en een aantal landelijke organisaties kwamen in de Cacaofabriek samen.

Doel van de avond was verbinding zoeken met elkaar en samen nadenken over de verankering van muziekonderwijs op de basisscholen. Nu Méér Muziek in de Klas Helmond steeds meer bekendheid krijgt in Helmond, is het belangrijk dat er meer ambassadeurs komen die samen met de stichting stappen kunnen zetten richting verduurzaming van het muziekonderwijs op de basisscholen. Ook Gemeente Helmond wil deze stappen steunen en stimuleren, zodat het straks gelukkig weer normaal is voor een kind om op school muziekles te krijgen. Zo ver zijn we helaas nog lang niet, daar zijn nog veel stappen voor te zetten. Maar sinds sinds de Muziektafel XL gaan er meer mensen meewerken om dit doel te bereiken.

De sfeer was goed, mede dankzij de bijdrage van Kasper van Kooten die de zaal in een paar minuten al aan zijn lippen had hangen bij zijn verhaal. Ook spreker Jennemieke Snijders kreeg de zaal mee in het brainstormen hoe we meer als rolmodel kunnen fungeren om het bespelen van een muziekinstrument weer leuk en aantrekkelijk te maken en welke rol muziekverenigingen hierin kunnen pakken. Er was live muziek van een grote groep studenten van Hogeschool de Kempel die de specialisatie opleiding Vakspecialist muziek volgen en die lieten horen en zien dat de leerkrachten van de toekomst weer muziek gaan maken met de leerlingen.

Het was een geslaagde avond die smaakt naar meer!