Afbeelding

Ons Marij vertelt: Helmond’s got Talent

Algemeen

Afgelopen zaterdag moest ik vroeg uit de veren, want om 9 uur begon de training van 4Ever Young, Helmonds bekendste dansteam op dit moment. Een hiphop-dansgroep van wat oudere dames, de jongste is 60 en de oudste 82. En ze zijn wereldberoemd, als klap op de vuurpijl doen ze vrijdagavond 6 oktober mee bij Holland’s got Talent op RTL 4, wat we natuurlijk allemaal moeten gaan kijken. We meugen echt keitrots zijn op deze geweldige hiphopgroep die Helmond positief op de kaart zet, ge hed ze ook al vurbaai zien komen in Hart voor Nederland en Koffietijd. Ze zijn flink in de publiciteit gewist de afgelopen maanden.

Ik ben die zaterdag op het Hout bij Hoomrun, dat is een beweegstudio en er dansen maar liefst een 250 Helmonders. Daar is de training van dees bijzondere groepke. Ik maak ook kennis met hun danslerares Veronique Hessing, zij is de kracht en de power achter deze bijzondere groep. Veronique is tandartsassistente en is een rasechte Helmondse. Ze richt zich graag op de vergeten groep op de dansvloer en vertelt hoe belangrijk ze het vindt dat de haak- en breiwerkjes even aan de kant worden gelegd om in beweging te komen. Daarna kunnen ze weer gewoon gaan breien en haken, want ook dat is hip tegenwoordig, maar bewegen is keibelangrijk en dit is heel leuk bewegen. Veronique geniet enorm als ze deze dames lesgeeft, het enthousiasme spat eraf. Ge krijgt de lach niet van haar gezicht en ook niet van de dames die meedoen.

Officieel zijn ze nu met 16 dames, waarvan er 11 aan optredens mee doen. Die morgen is het een gezellig kippenhok en ik vuul me gelijk thuis, want ik hou van kippenhokken waar gezellig wordt gebuurt. Maar dan is het tijd vur de training en wordt er bloedserieus begonnen mee de les en ik doe mee met de warming up, maar het echte werk laat ik aan de dames over en dat gaat ze heel goed af. De termen als showhands, bounce, party en dienblad vliegen me om de oren en zelfs de Oprah Winfrey komt vurbaai. Wat zijn ze stoer deze dames, maar het belangrijkste: wat vinden ze dit leuk. Ze lopen ook een soort modeshow-loopje om te laten zien ‘ik ben er, ik straal zelf vertrouwen uit en ik mag er zijn’. Dat vond ik geweldig leuk, want bij hiphop hoort een soort uitstraling die ze hierdoor beter onder de knie krijgen, maar dat zelfvertrouwen is ook heel belangrijk in het leven. Ge magt gewoon van jezelf houden is de boodschap waar ik het helemaal mee eens ben.

Waarom ga je met deze dames op leeftijd aan de slag, vroeg ik aan Veronique Hessing. Alle leeftijden geeft ze les, maar ze is van de uitdagingen en vond dat ze ook eens een soort oma groepsles op moest starten, zo is het begonnen. Eerst met een soort discoles en wat later maakte ze de overstap naar hiphop waardoor ze ook mochten meedoen bij een grote wedstrijd in Maastricht, wat alles in een stroomversnelling bracht en de pers er aandacht aan gaf. Ze maken van alles mee, wat Veronique geweldig vindt voor deze dames. Ze gunt ze deze faam en dit plezier in hun leven. Het is een gezellig feelgood groepke, een mix van dames, vaak op zoek naar gezelschap en gezelligheid, wat ze zeker hier vinden, maar ook bij elkaar. Ze horen er weer helemaal bij. Owja, de dansles is elke dinsdagmorgen om 10.15 uur.

Ze gaan samen de aflevering kijken bij Veronique thuis, hoe gezellig. Denkte nou: da zou ik ook wel willen maar da kennik allemaal niet, ow jawel hoor. Natuurlijk houdt Veronique rekening met de leeftijd van deze groep en weet net de pasjes aan te leren waar de knieën, heupen of andere probleemgebieden toch worden ontzien. Het is voor iedereen goed te doen. Denkte nou: wa jammer, ik ben net wat te jong vur deze leuke groep. Er is ook een groep dames die een ietsiepietsie jonger is, ik zal zeggen 40-plussers, mocht je in die leeftijd zitten. Vrijdagavond 6 oktober kijk ik zeker en ik hoop dat heel Helmond kijkt naar Holland’s got Talent en hoop van harte dat jullie door zijn. We meugen met zijn alle supertrots zijn op Helmonds dreamteam.

Mocht je interesse hebben om ook te gaan hiphoppen, meld je aan via de website www.hoomrun.nl of bel 0492 – 748 048. Wilde eerst een keerke gaan kijken, kan ook.

Bedankt dames en Veronique, dat ik met jullie mee mog doen. Het was GEWELDIG.

Veel succes met alles en zet hem op. Eindigen doe ik met die keiskônne spreuk die in jullie dansschool hangt: Dream big, work hard. 

Fijn weekend en allemaal kijken.