Afbeelding
De Vaste Clique

Blaasfestijnweekend in het centrum van Helmond

Algemeen

CENTRUM In het laatste weekend van september is er weer volop vrolijke muziek te horen in het centrum van Helmond. Samen met de gemeente, horeca en sponsoren, is er een prachtig en muzikaal programma samengesteld, met een keur aan blaaskapellen en orkesten uit diverse regio’s uit Nederland. Gloednieuw is dit jaar de geprogrammeerde zaterdagmiddag en -avond.

Zaterdagmiddag en -avond (12.30 – 00.30 uur)

Op deze middag starten we op de kop van de Markt (Noord, bij de fontein) op een mooi podium. Diverse muzikale klanken worden afwisselend ten beste gegeven door de Vlierländer Muzikanten uit Vlierden, de Zwarte Fanfare uit Aarle-Rixtel en de Lighttown Bigband uit Eindhoven. Looporkest Papa Dre’s en een grappige ballonnenclown lopen door de stad om het vermaak verder aangenaam te maken. Vanaf 17.00 uur starten Ozzy on Sax en DJ Djer bij Lokaal 42 met spelen. Om 20.30 uur gaat het spektakel verder op een groot podium op het Havenplein met de topact X’cited. Bij de Vlegel/Kei speelt Out of the Basement, en bij Franske staat een mystery act. Een hele mooi line-up om samen met familie, vrienden en kennissen te komen bezoeken.

Zondagmiddag (12.00 – 18.00 uur)

Maar liefst 20 blaaskapellen/dweilorkesten spelen op zes podia verdeeld in het centrum van onze stad. Deze vrolijke kapellen tonen hun muzikaliteit op en voor de opgestelde podia. Gezellig meemaken op deze koopzondag in Helmond, waar op de gezellige en fraaie horecaterrassen een diversiteit aan noten en passievolle klanken gaan klinken. De kapellen strijden om ‘de Gouwen Hellemonder’ (Leut en Algemeen). Dit gaat beoordeeld worden door een vakkundige jury.

Op zondag starten we om 12.00 uur op het Piet Blomplein bij de bieb. Rond 17.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Havenpleinpodium. Het speelschema en de plattegrond van de speelplekken van zowel zaterdag als zondag zijn te vinden op de Facebookpagina van Blaasfestijn Centrum Helmond.

Als aanvulling op deze muzikale en gezellige middag zijn er steltenlopers en een clown met een superverrassende act aanwezig in de stad om de kinderen te vermaken, of mee op de foto te gaan. Meer informatie is te vinden op www.blaasfestijn.nl.

Zien we jullie in het weekend?

Afbeelding