Afbeelding
Henk van Dijk

Dieuwertje wordt omgetoverd tot een echte prinses

Algemeen

Tekst en foto’s: Henk van Dijk

HELMOND Dieuwertje werd afgelopen donderdag omgetoverd tot een echte prinses. Dit is ook de wens van de zieke Diewertje. Wat een verrassing voor haar, als ze ineens in een roze limousine opgehaald wordt op school. Het ophalen en ook het uitzwaaien door alle klas- en schoolgenoten, is eveneens een grote verrassing voor Dieuwertje. Haar klasgenoten mogen eerst allemaal even door de limousine lopen en kijken hoe mooi dat dit er allemaal uitziet. Ze hebben ook allemaal een flesje bellenblaas gekregen, zodat ze bellen kunnen blazen bij het uitzwaaien. Ook haar vader en moeder, zusje Doutze en oma, staan al bij de school. Het gaat een groot feest worden voor deze vierjarige Dieuwertje.

Een jurk uitkiezen

Er moet nog het een en ander gebeuren, om Dieuwertje er als een echte en mooie prinses uit te laten zien. Met de limousine rijden ze snel op weg naar de speciaalzaak Happy Little, waar ze ook wel van die mooie jurken hebben. Papa en mama, oma en Doutze gaan mee naar Happy Little waar zij en haar zusje een prachtige prinsessenjurk mogen uitkiezen. Het is moeilijk kiezen met zoveel jurken, maar uiteindelijk gaat het toch goed komen. Hierna komt meteen de opmaaksessie, want ze moeten er prachtig uit gaan zien. Als dit dan allemaal heel mooi gebeurd is, wordt er in de prachtige limousine koers gezet naar Kasteel Croy.

Ontvangst op het kasteel

Op het kasteel werden ze ontvangen door de enige echte prinses Sterre. Zij had gezorgd voor een heerlijke (koninklijke) taart van bakkerij Keysers, die ze eerst allemaal een stuk gingen opeten en ook even rustig kennis met elkaar maakten. Hierna volgden enkele prinsessenlesjes, zoals leren hoe je moet lopen, zwaaien en dansen als een prinses en natuurlijk foto’s maken. Als dit allemaal goed is gegaan werd het tijd voor een mooie fotosessie van Dieuwertje en zusje Doutze, met de prinses. Hiervoor was ik zelf uitgenodigd en het was mij dan ook een grote eer om van dit prinsessengezelschap, mooie foto’s te mogen maken als herinnering voor later voor allemaal, aan deze hele bijzondere dag.

Een heerlijke prinsessenlunch                                                         

Na deze mooie, maar inspannende fotosessie werd het toch ook wel tijd om gezellig met elkaar te lunchen op het Kasteel. Het was een mooi gezelschap, dat hier samen aan tafel ging, voor een heerlijke lunch die door de vrijwilligers van kasteel Croy was voorbereid.

Naar de ijssalon

Na een lekkere lunch stond er een heuse prinsessenkoets buiten op het plein te wachten op Dieuwertje, voor een tochtje langs de ijssalon in Stiphout. Het gezelschap werd uitgezwaaid door prinses Sterre voor een ritje met deze roze koets. Het werd een ritje naar de ijssalon en weer terug naar kasteel Croy. 

Afscheid nemen

Bij terugkomst bij Kasteel Croy werd deze prinsessenkoets weer gewisseld met de roze limousine, en werd er afscheid genomen van de achterblijvers, waarbij ook prinses Sterre afscheid neemt. Ze zwaaide het hele gezelschap uit. Daarna mochten ze weer even rustig bijkomen van alle drukte in de limousine op weg naar huis. Het is een mooie en enerverende dag geweest voor Dieuwertje en Doutze, maar ook voor hun vader en moeder en oma. Het was een dag die nooit meer vergeten zal worden, met de mooie foto’s als blijvende herinnering.

Geweldige organisatie

Achter deze dag staat de geweldige organisatie van de stichting Make-A- Wish, die wensen mogelijk maakt voor ernstig zieke kinderen tussen 3 en 18 jaar. Het is een organisatie die ook niet kan bestaan zonder al die vrijwilligers door het hele land, die dit alles mede mogelijk maken. Zij verdienen allemaal een dikke PLUIM.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding