Afbeelding

Aftrap jubileumjaar CV OLUM 77 met NK danstoernooi

zondag 7 april 2024 9:00

HELMOND-OOST/MIERLO-HOUT CV OLUM viert in 2025 haar 77-jarig bestaan en kent een rijke historie waar het gaat om de dansgarde en ter ere van dit feit wordt het jubileumjaar afgetrapt met het organiseren van het NK danstoernooi op zondag 7 april in de Geseldonk in Helmond onder auspiciën van de dansbond SVD. CV OLUM is reeds jaren lid van deze bond, organiseert ieder jaar ook een toernooi, echter nu voor de eerste keer het afsluitende NK.

Vroeger onder leiding van de bekende (ook als kletster) Toos van Stiphout en tegenwoordig met gepassioneerde trainsters prijst CV OLUM zich gelukkig met een dansgarde welke op hoog niveau danst in diverse categorieën, maar uiteraard in carnavalstijd ook voor onze Prins! 

Op het NK mag u naast het organiserende CV OLUM dansen verwachten van verenigingen uit onder andere Geleen, Kelpen Oler, Hapert, Bergeijk en Gemert, maar ook van andere verenigingen uit Helmond, Brabant en Limburg. 

De opening zal worden verricht door wethouder Marita van Lierop van de gemeente Helmond. Daarna is het aan de meer dan 331 dansers en danseressen om onder toeziend oog van een vakkundige jury en toeschouwers hun dans ten tonele te voeren, welke meetelt in die strijd om het NK waarvan aan het einde van het toernooi de ‘overall’ winnaars bekroond zullen worden met de titel Nederlands Kampioen dansen. 

Er wordt gedanst in de volgende categorieën:

  • Solo garde
  • Duo garde
  • Groep garde
  • Solo show
  • Duo show
  • Groep show

De 6 categorieën zijn op hun beurt weer onderverdeeld in 4 leeftijdscategorieën, namelijk minioren, junioren A, junioren B en senioren. In totaal zijn er 24 titels te verdelen in Helmond.

CV OLUM zal proberen om de titel binnen te halen in maar liefst 8 categorieën te weten: 

Junioren A groep garde en groep show

Junioren B duo garde en solo show

Senioren solo, duo, groep garde en solo show

Plaats van handeling is de Geseldonk aan de Cerderhoutstraat 44 in Helmond, waar de zaal op zondag 7 april om 8.00 uur opengaat en waar na de officiële opening om 9.00 uur de eerste dans om 9.15 uur zal starten. Rond de klok van 12.15 uur is er de titelceremonie voor de minioren en junioren A en rond de klok van 17.30 uur zal de titelceremonie plaatsvinden voor de junioren B en de senioren. 

Toegang is € 4,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor meer info kijk op: www.olum.nl of www.vrijedanstoernooien.nl.