Afbeelding

Meer dan driehonderd jaar muziekhistorie op één podium!

zaterdag 6 april 2024 20:00

HELMOND Op zaterdagavond 6 april geven Helmonds Muziek Corps en Koninklijke Harmonie l’Union uit Bladel een gezamenlijk concert in het Annatheater. Samen zijn beide harmonieorkesten goed voor meer dan driehonderd jaar muziekhistorie en dat laten ze deze avond graag horen!

Vorig jaar vierden de orkesten hun 140-jarig en 180-jarig jubileum. De jongste jubilaris – Helmonds Muziek Corps – opent de avond met een programma vol muzikale dansen. Het harmonieorkest (onder leiding van Willem van Zee) neemt het publiek mee op wereldreis met werken als het indrukwekkende Pagan Dances en swingende Danzas Cubanas, maar laat het publiek zich ook in Italië wanen met het sferische ‘Omaggio a Nicola Piovani’. 

Na de pauze is het de beurt aan Koninklijke Harmonie L’Union. Het harmonieorkest is in voorbereiding naar het ‘Spot on: La France-concert’ op 26 mei. Het orkest, onder leiding van Jacco Nefs, waant zich dus elke repetitieavond eventjes in Parijs. Ze gaan een stuk terug in de tijd en brengen het mooie Emperor over het leven van Napoleon Bonaparte, recenter is de vrolijke muziek uit de film Ratatouille. Natuurlijk mogen bekende Franse chansons niet ontbreken zoals La Vie En Rose en C’est Si Bon. 

Een avond genieten van een muzikale wereldreis? We zien je graag op 6 april in het Annatheater, aanvang 20:00 uur en de toegang is gratis. 

Wat? Uitwisselingsconcert Helmonds Muziek Corps en Koninklijke Harmonie L’Union

Wanneer? Zaterdagavond 6 april, 20:00 uur

Waar? Annatheater, Floreffestraat 21a, 5705 AR Helmond

Entree? Gratis