Om je heen kijken en genieten van wat je ziet, is een eerste voorwaarde om te fotograferen in de natuur
Om je heen kijken en genieten van wat je ziet, is een eerste voorwaarde om te fotograferen in de natuur IVN Helmond

Workshop landschapsfotografie De Bundertjes

zondag 14 april 2024 14:00

HELMOND-NOORD Om je heen kijken en genieten van wat je ziet, is een eerste voorwaarde om te fotograferen in de natuur. Wij nemen je mee door een van de mooie natuurgebieden in onze stad, De Bundertjes. In dit gebied zijn diverse mooie landschappelijke elementen te vinden. We hebben er plassen, een stroompje, weilanden en bos en karakteristieke paadjes en laantjes. Ook tref je er dieren aan zoals eenden, futen, allerlei andere vogels en als je geluk hebt reeën. 

Je wandelt met de fotografen Antonie Elemans en Jan van Bommel, beiden lid van de IVN fotowerkgroep Kiek Nauw. Tijdens de wandeling staan zij stil bij hoe zij kijken naar de omgeving, welke compositieregels zij gebruiken, wat zij doen met verschillende lichtomstandigheden, hoe zij diepte in de foto creëren en tal van andere fotografische onderwerpen met betrekking tot landschapsfotografie.

Wie weet maak je tijdens deze wandeling zelf een mooie landschapsfoto die het waard is om thuis aan de muur te hangen. En iedere keer dat je ernaar kijkt, zie je er weer wat bijzonders aan. Door ernaar te kijken haal je de beleving van wat je zag tijdens het maken van de foto weer naar boven.

De wandeling duurt twee uur en de afstand die we lopen is enkele kilometers. Iedereen kan meedoen, je hebt er niet per se een dure camera voor nodig. Ook met een smartphone kun je landschappen fotograferen en gelden dezelfde basisregels.

Voor deze wandeling zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar. Vol is vol! Opgeven kan door een mail te sturen naar fotowerkgroepen@ivnhelmond.nl, je krijgt dan van ons een bericht. Ook bij minder goed weer gaat deze wandeling/workshop gewoon door.

Verzamelplaats

14 april 2023 om 14.00 uur

Parkeerplaats Jan Vissermuseum, Keizerin Marialaan 5, 5702 NR Helmond