Afbeelding
Ad Havermans

Lezing: De bodem waarvan wij leven

donderdag 11 april 2024 20:00

HELMOND-WEST Op donderdag 11 april 2024 organiseert IVN Helmond de vierde en laatste lezing in de serie met als thema ‘Agricultuur vs Natuur?’ Deze lezing wordt gegeven door Ad Havermans, geen onbekende bij IVN Helmond. De heer Havermans is gepensioneerd leraar biologie en aardrijkskunde. Hij specialiseerde zich in de fysische geografie. 

Deze vierde lezing zal zich richten op de bodem. Hoe ontstaat de bodem eigenlijk? Wat is het verschil tussen grond en bodem? Welke bodems vind je in de regio Helmond? Tijdens deze uitleg zal de heer Havermans op zijn karakteristieke wijze enkele proefjes uitvoeren ter illustratie. Wij bekijken informatie op internet, zodat wij nog meer te weten komen. 

Als mensheid gaan wij niet echt voorzichtig om met deze onmisbare hulpbron. De bodem is een levend ecosysteem dat erg kwetsbaar is. Welke problemen kunnen er dan ontstaan, geven wij ons daar wel rekenschap van? Van te hoge stikstofneerslag heeft inmiddels iedereen wel gehoord. Maar er is meer…

De lezing vindt plaats in de kantine van Speeltuin Helmond-West, Arbergstraat 85 en begint om 20 uur. Entree is 2 euro, pinnen is mogelijk!