Afbeelding
Pixabay

Kerstconcert Rimboband en Mannenkoor Lambardi

zondag 17 december 2023 14:30

HELMOND Op zondag 17 december om 14.30 uur vindt in het Speelhuis in Helmond het kerstconcert plaats van de Rimboband, een streekorkest voor mensen met een verstandelijke beperking, met mannenkoor Lambardi uit Helmond. 

De kerstconcerten behoren tot de hoogtepunten van zowel de Rimboband als Lambardi. Vanaf 1993 organiseren de Rimboband en Lambardi elke twee jaar een kerstconcert, wat telkens weer een lust voor oog en oor is. Het begon allemaal in 1993 met een benefietconcert voor Poolse kinderen in de aula van het Jan van Brabant College. De kerstconcerten daarna zijn uitgevoerd in de Gaviolizaal en het Speelhuis, maar de meeste concerten waren in de kerk van O.L.V. Tenhemelopneming, het huidige Speelhuis, en vanaf 2012 in de Lambertuskerk. Een heel bijzonder kerstconcert hebben we samen verzorgd in 2014 in de Romboutskathedraal in Mechelen-België. Kortom, een fijne samenwerking waarvan we hopen dat die nog lang zal voortduren.

Meer informatie op theaterspeelhuis.nl.