Vieringen tijdens Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen in de Damiaanparochie

Algemeen

HELMOND Op donderdag 28 maart vieren we als parochie gezamenlijk Witte Donderdag om 19.00 uur in de St. Trudokerk.

Op vrijdag 29 maart, Goede Vrijdag, gedenken we het lijden en sterven van Jezus. Dit doen we voor de kinderen en jongeren om 15.00 uur in de St. Luciakerk, waar het lijdensverhaal wordt verteld en wordt uitgebeeld door kinderen. Ook is er Goede Vrijdag om 15.00 uur in de Goddelijke Voorzienigheid de mogelijkheid om de kruisweg te bidden. Goede Vrijdag ’s avonds is er een ook een gebedsviering in de St. Trudokerk met kruishulde om 19.00 uur.

Op paaszaterdag 30 maart vieren we om 19.00 uur in de St. Luciakerk de Paaswake waarin we de nieuwe paaskaars zullen aansteken aan het paasvuur dat door de scouting in de tuin wordt gemaakt. Deze viering is ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Er is voor de kinderen kun eigen kinderkerk. Bij droog weer buiten rond het paasvuur, bij regen binnen in de pastorie.

Op paasmorgen 31 maart is er om 10.00 uur een Eucharistieviering in de St. Luciakerk met kinderkerk. Na de viering kunnen de kinderen paaseieren zoeken in de pastorietuin. Ook is er om 11.15 uur een Eucharistieviering in de St. Trudokerk.

Op tweede paasdag 1 april is er om 10.30 uur een Eucharistieviering in de Goddelijke Voorzienigheid.

U bent allen van harte welkom om mee te vieren!