Foto klucht, van links naar rechts: Wim van Wetten (onzen Harrie), Geert van Hastel (onzen Tom), en Wim Peters (onzen Dick)
Foto klucht, van links naar rechts: Wim van Wetten (onzen Harrie), Geert van Hastel (onzen Tom), en Wim Peters (onzen Dick)

Hilarische knaller carnavalsklucht Genesius!

Kunst en Cultuur

HELMOND Onzen Tom, onzen Dick en onzen Harrie is de titel van de carnavalsklucht. De 125-jarige toneelvereniging St. Genesius start daarmee haar jubileumjaar. Er is gezocht naar een jubileumwaardige productie waarmee Genesius extra uit kan pakken voor het zeer trouwe publiek. Het zal dan ook letterlijk en figuurlijk een blijvende herinnering zijn voor het publiek…

De regie van Willeke Weerts zorgt er weer voor dat alle situaties tot op het bot worden gefileerd om de humor en timing maximaal de ruimte te geven. Dit zorgt voor hilarische scènes met zeer fysiek spel en spitsvondige Hellemondse situaties en teksten. Wanneer je denkt dat het niet meer erger kan, stapelen de humor en ogenschijnlijk onmogelijke situaties zich op. Tijdens de repetities liggen de spelers met regelmaat blauw van het lachen. Dat geeft vertrouwen.

Ook de spelers zijn met hun langdurige verbondenheid aan Genesius voor het publiek vertrouwde gezichten. De drie broers Tom, Dick en Harrie van de Kerkhof worden gespeeld door Geert van Gastel, Wim Peters en Wim van Wetten. Zij spelen al 30 jaar samen in de klucht en zijn verguld met hun rollen als 3 broers in dit 125-jarige jubileumjaar.

Daarnaast zien we Marijke de Bode als mevrouw Potter. Marijke de Bode is dit jaar 60 jaar lid van Genesius, evenals Ben de Bode. Inderdaad haar man. Ben is regie-assistent bij de klucht.

Charlotte Janssen speelt de vrouw van Tom en is ook een zeer vertrouwd gezicht in de klucht. Sanne van de Velden en Erica Martens spelen respectievelijk Andrea en Katarina en leunen in deze rollen volledig op hun fysieke spel. Erica heeft 5 weken voor de première de rol overgenomen van haar zus Irma Martens. Irma heeft namelijk tijdens de repetitie ongelukkigerwijs haar rib gebroken.

Rian van der Meijden speelt de rol van Bora Bora Anaroskipetrovisnikotsch. Wie spreekt deze naam goed uit? De naam alleen al voorspelt niet veel goeds.

Tenslotte een nieuw lid van Genesius: Joey van Alphen die de rol van politie-agent op zich neemt. Deze politie-agent moet alles uit de kast halen om de onvoorstelbare wendingen en situaties in goede banen te leiden.

Al met al meer dan genoeg ingrediënten voor een hilarische knaller van een klucht die zich afspeelt in het huis van de familie Van de Kerkhof waarbij lijken, baby’s, criminelen, vluchtelingen, adoptiebureaus, milieustraten, real life soaps, kadavers, Aldi- en Lidl-tassen in het mals Hellemonds dialect samenkomen.

De voorstellingen zijn op de carnavalsdagen 10, 11 en 12 februari en op 24 en 25 februari in het vertrouwde theater Speelhuis (www.theaterspeelhuis.nl).