Tango de Barrio treedt op in het Theo Driessen Instituut
Tango de Barrio treedt op in het Theo Driessen Instituut Tango de Barrio

Tango de Barrio treedt op in het Theo Driessen Instituut

Kunst en Cultuur

Zondagmiddag 3 december treedt Tango de Bario op in het Theo Driessen Instituut aan de Willem Prinzenstraat in Helmond. Het optreden vindt plaats in het kader van de concertreeks van regionale jazz, chansons en tangomuziek die het Theo Driessen Instituut organiseert.

Tango de Barrio wordt gevormd door een vijftal muzikanten; Pieter Thijssen (bandoneon), Birte Tichelaar (viool), Seniz Duru Koevoet (piano), Conchita Barbé Vicuña (zang) en Jacques van ’t Ende (contrabas).

Tango de Barrio speelt instrumentale en gezongen tango’s in een afwisselend programma bestaande uit zowel traditionele als modernere tango’s, milonga’s en walsen. Composities van Pugliese, di Sarli, en het bekende ‘Caminito in de staccatostijl van D’Arienzo, maar ook het wonderschone en meeslepende ‘Milonga del Angel’ van Piazzolla komen tot leven in de speelse en fantasierijke arrangementen van bandoneonist Pieter Thijssen.

Als Tango de Barrio optreedt, is de magie voelbaar tussen muziek en publiek: intiem uitdagend en hartverwarmend. Zangeres Conchita betrekt het publiek actief bij de intense teksten vol hartstocht, tederheid, jaloezie en vergankelijkheid. Met haar diepe, krachtige stem dringt ze door tot alle harten, waardoor universele gevoelens van hartstocht, tederheid, jaloezie en de vergankelijkheid van het leven samen in het moment doorleefd worden. Zo geeft zij in de 21ste eeuw haar eigen stem aan de tango zoals deze oorspronkelijk ontstaan is in de patio’s, cafés, zaaltjes en bordelen van Buenos Aires, waar je een bonte mix van Afrikanen, immigranten uit Italië en Spanje, gaucho’s en seizoensarbeiders kon aantreffen. Tijdens een optreden van Tango de Barrio waan je je in het Buenos Aires van weleer.

Het concert begint om 15.30 uur. Zaal is open vanaf 15.00 uur. Een ticket kost 7,50 euro. 

Adres: Theo Driessen instituut, Willem Prinzenstraat 43, Helmond.