Afbeelding

Cross-over concert van vier koren

zondag 21 april 2024 14:00

Door: Marc de Jong

MIERLO-HOUT Zondagmiddag 21 april is het dan zover; in de Geseldonk zullen dan vier koren een optreden verzorgen.

Om wat meer te weten ben ik naar de Geseldonk getogen en ik word daar verwelkomd door

Dan Loredan (dirigent), Maaike Bisseling (voorzitter) en bestuurslid Petri Spijkers van koor Just for Fun. Dit koor komt uit Mierlo-Hout en heeft als thuisbasis de Geseldonk. Just for Fun bestaat nu ongeveer 30 jaar.

Dan: “De koren zingen de genres pop, soul en gospel. Het optreden deze keer is uniek, omdat voor het eerst deze koren samen zingen die middag.’’

De optredende koren zijn Sing and Joy, 4 Tune, Uniq en Just for Fun. Sing and Joy is een dameskoor, net zoals Uniq. Just for Fun en 4 Tune zijn gemengde koren. Dan Loredan is al langere tijd de dirigent van alle vier de koren en Maaike en Petri zingen al jaren bij Just for Fun. Enkele leden zijn er al vanaf het begin bij. Maaike: “Elk koor zingt een half uur en daarna zingen alle koren samen ter afsluiting. De gezamenlijke zang staat in het teken van lente, liefde en vrolijkheid.’’ Dan: “We spelen met een live orkest, eigenlijk zijn het twee orkesten die samengevoegd zijn en die middag samen spelen. Just for Fun zingt een wisselend repertoire. Het zijn allemaal populaire nummers, maar dan net iets anders, oftewel in een ander jasje gegoten. Ik kan wel zeggen dat we hier onderscheidend in zijn. Naast zingen is ook aan de choreografie gedacht, we bewegen mee op de muziek zal ik maar zeggen.’’ Petri: ‘’Bij Just for Fun kunnen we nog versterking gebruiken, nieuwe leden zijn dan ook zeer welkom. Met name tenoren en alten. Gezelligheid staat voorop en er is altijd een derde helft die ook altijd erg aangenaam is.”

U bent welkom om te komen luisteren en genieten op zondagmiddag 21 april, aanvang 14.00 uur, locatie de Geseldonk, Mierlo-Hout.

zanggroepjustforfun.nl